Groep 1-2 a

Leerkracht(en)

Tel.nr: 040-2536489
Groep 1-2 a, Groep 5
Even voor stellen:
Mijn naam is Jolanda Rooijakkers. Dit jaar ben ik voor het 14de jaar werkzaam op de Brembocht. Dit doe ik met veel plezier! Na de geboorte van mijn zoontje ben ik parttime gaan werken. Momenteel sta ik op woensdag voor groep 1/2 A en donderdag en vrijdag voor groep 5.
Tel.nr: 040-2536489
Groep 1-2 a
Even voor stellen:
Ik ben Janneke Timmers. Met veel plezier en enthousiasme ben ik al 20 jaar werkzaam in de kleutergroepen van Basisschool de Brembocht. Dit schooljaar werk ik op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in groep 1-2 A.

Wat we allemaal doen in onze groep

Wij vinden het leuk op school omdat we met onze vrienden en vriendinnen kunnen spelen.
Buiten spelen we met de karren, fietsen, steppen of gewoon met ons zelf: draakje en leeuwtje bijvoorbeeld. Op de rode fietsen kunnen we heel hard racen!
In de zandbak spelen we heel graag. We maken heerlijke taarten en hele hoge bergen.
In de klas hebben we een bouwhoek waar we samen hoge torens maken. Soms zijn ze zo hoog dat ze omvallen, dit is spannend en leuk.
In de huishoek spelen we  vadertje en moedertje, met verkleedkleren en een babypop in de kinderwagen.
We hebben heel veel verschillende soorten puzzels in de klas en helpen elkaar met puzzelen. Zo worden we steeds knapper in het puzzelen.
Ook hebben we allerlei materialen waarmee we kunnen knutselen. Hiermee maken we de mooiste dingen.
Tijdens de werkles mogen we zelf een werkje kiezen of een weektaakwerkje maken.
De laatste weken hebben we gewerkt over ELMER, een kleurenolifant. Hij is een beetje anders dan dan de andere olifanten en beleeft allerlei avonturen. We hebben een vouwsel van Elmer gemaakt, en Elmer ingekleurd met wasco.
We hebben geleerd dat je van twee kleuren een nieuwe kleur kan maken door te mengen. Het prentenboek van Blauwtje en Geeltje vonden we heel leuk……..
Ook hebben we gewerkt over vormen. We kunnen de cirkel, het vierkant, de rechthoek en de driehoek benoemen en weten verschillen tussen de vormen.
Op het digibord hebben  we filmpjes gekeken over kleuren en vormen. Ook hebben we spelletjes gespeeld: samen met de juf, maar ook alleen!
We doen  allerlei letterspelletjes en leren zo de letters van onze naam. Knap he?!
Iedere week gaan we gymen in de speelzaal.
Zoals jullie kunnen lezen hebben wij het super fijn in onze klas!

Agenda

Afsluiting thema

Basisschool De Brembocht

De Messenmaker 10

5506 CG Veldhoven

T: 040-2536489
E: brembocht@veldvest.nl