Groep 5

Leerkracht(en)

Tel.nr: 040-253648
Groep 5
Even voor stellen:
Mijn naam is Edith van der Heijden-Weber, 31 jaar, getrouwd met Boaz en woon in Dommelen. Ik werk nu mijn 10e jaar alweer, met veel plezier op basisschool de Brembocht en geef les aan groep 5 (maandag t/m woensdag). Als leerkracht vind ik het belangrijk om me in te zetten voor het kind. Daar is o.a. een goede communicatie met ouders voor nodig. In mijn vrije tijd doe ik o.a. aan handbal, lezen, uitgaan, lekker uiteten en winkelen.
Tel.nr: 040-2536489
Groep 1-2 a, Groep 5
Even voor stellen:
Mijn naam is Jolanda Rooijakkers. Dit jaar ben ik voor het 14de jaar werkzaam op de Brembocht. Dit doe ik met veel plezier! Na de geboorte van mijn zoontje ben ik parttime gaan werken. Momenteel sta ik op woensdag voor groep 1/2 A en donderdag en vrijdag voor groep 5.

Nieuws

Kijken met andere ogen: China
, , , , ,

Met heel de school zijn we bezig geweest met het thema: 'Kijken met andere ogen'. In onze klas stond het land China centraal waarbij we veel leuke activiteiten hebben gedaan. Hieronder staan verschillende stukje die geschreven zijn door kinderen uit de klas over deze activiteiten. Elk stukje is geschreven bij een foto uit het album.

(Foto: Chinese muur bouwen)

We zijn met een opdracht bezig van China. Gezellig de Chinese muur bouwen. We kijken naar de Chinese muur, kijken welk stukje het sterkste is.
Het was heel leuk.  (Floor & Imke)

(Foto: Vader van Elize voor de klas)

Peter (de vader van Elize) vertelt over China. Hij heeft een Powerpoint erbij gemaakt. En hij heeft er veel over verteld. En we hebben er veel van geleerd. Hij wist er veel van!  (Elize & Louck)

(Foto: Koen met gelukskoekjes)

Een deel van de klas is gelukskoekjes aan het bakken. We hebben het van wraps gemaakt. Ze waren heel lekker. (Koen & Lorens)

(Foto: Moeder van Quinty in de klas)

We hebben deze middag gelukskoekjes gemaakt. Van wraps. Ze waren heel lekker. De gelukskoekjes zijn mooi en er zat een papiertje in met een wens. (Quinty & Danae)

(Foto: Opa van Anaïs voor de klas)

De opa van Anaïs kwam over China vertellen. En Anouk gaf geld uit China aan de opa van Anaïs om even te laten zien. Het was heel leuk. En we hebben er veel over geleerd. (Milou & Daan)

Iedereen hoort erbij
, , , , ,

Iedereen hoort erbij!

In het kader van het schoolbrede thema 'iedereen hoort erbij', heeft ook groep 5 in samenwerking met kunstenaar Theo een prachtig kunstwerk bedacht, ontworpen en gemaakt. De grote vraag was natuurlijk wat de kinderen écht kenmerkend vinden voor ónze groep en hoe zij dit tot een kunstwerk zouden willen verwerken. We zijn gestart met het maken van een woordweb. Op dit woordweb staan alle woorden beschreven waar de kinderen aan denken bij deze groep. Aan de hand van dit woordweb is er een geweldig gesprek ontstaan met Theo. Uit dit gesprek bleek dat de kinderen het complimentenhart uit de klas unaniem kozen als symbool voor de groep. Daarnaast vonden de kinderen het heel belangrijk dat we er samen voor zorgen dat we een fijne klas blijven. Ieder kind op zijn of haar eigen manier! De kinderen hebben een dier gekozen waarin ze zichzelf herkenden. Voor het ene kind was dit zijn/ haar lievelingsdier, voor het andere kind een dier waarin ze overeenkomsten zagen met zichzelf. We hebben o.a. kangoeroes, uilen en olifanten in de klas...!

Het gesprek met Theo leidde tot het idee om een hart te maken van papier-maché, dat gedragen wordt door de hele groep. De dieren werden getekend en door Theo als een kudde op het hart bevestigd. Op de foto's is het hele proces te zien, we zijn ontzettend trots! Het eindresultaat hangt sinds deze week te pronken in onze klas, natuurlijk is iedereen welkom om te komen kijken!   

Geschiedenisproject Jet en Jan
,

Met veel plezier heeft groep 5 het project 'Op stap met Jet en Jan in 1910' afgerond. Het project is opgebouwd rond het verhaal van Jet en Jan. Aan de hand van deze twee leeftijdsgenootjes maakten de kinderen van groep 5 kennis met de kleding, het wonen, de school, de buurt, het eten, het spelen en het werken in 1910.

Tijdens het museumbezoek aan 't Oude Slot van afgelopen maandag hebben de kinderen de taakjes uit mogen voeren die voor Jet en Jan nog heel gewoon waren. We hebben o.a. gewinkeld in een kruidenierswinkeltje, zelf de was gedaan, zeep geklopt, koffie gemalen, geoefend met schoonschrijven op een leitje en sokken gestopt.

Foto's

Kijken met andere ogen: China

Monniken en Ridders

Agenda

Basisschool De Brembocht

De Messenmaker 10

5506 CG Veldhoven

T: 040-2536489
E: brembocht@veldvest.nl